Hr En
Naslovna  >  Vijesti  >   Konferencija o dualnom obrazovanju

Konferencija o dualnom obrazovanju

Zagreb, 5. prosinca 2016. – Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe je prisustvovao konferenciji o Dualnom obrazovanju, u zajedničkoj organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Zaklade Konrad Adenauer.

Cilj konferencije je bio pokušati pronaći rješenje za manjak radne snage u Hrvatskoj, imajući na umu kako poduzetnici traže povećanje kvote uvozne radne snage. Tako da HGK uz podršku Hrvatske obrtničke komore (HOK) promiče potrebu za uvođenjem dualnog obrazovanja, kako bi mladi ljudi bili spremni za tržište rada odmah nakon završetka školovanja.

G. Luka Burilović, predsjednik HGK je izjavio kako je dualno obrazovanje proaktivno rješenje koje pruža radno iskustvo, znanje i potrebne vještine koje su učenicima potrebne za tržište rada. Isto tako, dodao je kako se HGK zalaže za uvođenje pilot projekta i postupno povećanje broja učenika u tom sustavu ovisno o potrebama gospodarstva.

Gđa. Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i Ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske je naglasila kako su zajednički trud međusobna komunikacija iznimno važni kako bi se stvorila što bolja usklađenost na tržištu rada.

Činjenica je da svi sudionici imaju dužnost pokušati stvoriti okruženje koje će osigurati radna mjesta za mlade ljude te im osigurati bolju i svjetliju budućnost u njihovoj domovini.

SEECEL-ove predstavnice su bile Maja Ljubić, pomoćnica ravnateljice i Sonja Šegvić, voditeljica ureda i događanja.
SEECEL operativni jezik je engleski. Ovdje možete pročitati sažetak sadržaja na hrvatskom jeziku.
Print page
Show Desktop view