Hr En
Naslovna  >  O nama  >  Organizacija

Organizacija

U skladu s projektno vođenim pristupom SEECEL-a kao i ograničenim ljudskim resursima, menadžment SEECEL-a temelji se na matričnom organizacijskom konceptu tj. na nastojanju da se stvori unutarnja sinergija kroz zajedničku odgovornost između funkcionalnog i projektnog menadžmenta.


Efka Heder, viša međunarodna stručnjakinja za obrazovanje i učenje za poduzetništvo
 
Maja Ljubić, kordinatorica za razvoj programa
 
Sonja Šegvić, voditeljica ureda i događanja


Pripravnici 
Pripravnici su mlade osobe bez ili s ograničenim radnim iskustvom u struci koji doprinose radu SEECEL-a, primjenjujući posebne vještine koje su u vezi s njihovim obrazovanjem te fakultetskom pozadinom uključući podršku na administrativnim i logističkim zadacima.


Efka Heder - viša međunarodna stručnjakinja za obrazovanje i učenje za poduzetništvoPrije dolaska u SEECEL, Efka je bila međunarodni stručnjak za poduzetničko učenje i analitičar razvojnih politika u agenciji Europske Komisije - Europskoj Zakladi za Izobrazbu (ETF) gdje je uglavnom surađivala s IPA (Instrument for Pre Accession), MEDA (Mediterranean Economic Development Area) i EU zemljama. U Hrvatskoj, gđa. Heder je radila i kao pomoćnica ravnatelja u Zavodu za školstvo Republike Hrvatske.
 
Gđa. Heder je studirala na Sveučilištu u Zagrebu gdje je završila zemljopis na katedri prirodnih znanosti te je završila poslijediplomski studij na temu Ekonomije, Poduzetništva i Obrazovanja na Sveučilištu Delaware u SAD-u. 

Obrazovanje (stečene diplome i certifikati)
 • 2010 - Magisterij ekonomije, Sveučilište Novi Sad, Srbija
 • 2001-2003 - MA ekonomije, poduzetništva i obrazovanja, Sveučilište Delaware, SAD
 • 2003 - Certifikat za razvoj školskog kurikuluma, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske i Instituta Otvoreno Društvo Hrvatska
 • 1999-2000 - Poslijediplomski predmet iz ekonomije i obrazovanja – Edukacija nastavnika (međunarodni certifikat), Nacionalno Vijeće za ekonomsko obrazovanje „Economics America“, SAD
 • 1984-1989 - Diplomirani geograf, Prirodoslovno matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Karijera:
 • 2006-2009 - Zamjenik voditelja tima za učenje o poduzetništvu / Voditeljica tima za upravljanje znanjem, Europska zaklada za stručnu izobrazbu (European Training Foundation)
 • 2005-2006 - Viši savjetnik za geografiju, Zavod za školstvo Republike Hrvatske
 • 2004-2005 - Pomoćnica ravnatelja i voditeljica odjela za strukovno obrazovanje i EU CARDS jedinice za provedbu projekata, Zavod za školstvo Republike Hrvatske
 • 2000-2004 - Zamjenica ravnatelja, Privatna srednja ekonomska škola „Katarina Zrinski“, Zagreb
 • 1995-2000 - Pomoćnica ravnateljice i nastavnica, IV. Gimnazija Zagreb
 • 1989-1995 - Nastavnica, Osnovna škola „Dragutin Kušlan“, Zagreb

Maja Ljubić - kordinatorica za razvoj programaMaja Ljubić radi kao stručnjakinja za obrazovanje – kordinatorica za razvoj programa u Regionalnom centru za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe (SEECEL), gdje nastavlja izgradnju svoje dvadesetogodišnje profesionalne karijere u sustavu obrazovanja.
Specijalizirala se u razvoju nacionalnih kvalifikacijskih okvira, razvoju kurikuluma osnovanog na ishodima učenja, socijanoj uključenosti i osposobljavanju i usavršavanju učitelja. Prije rada u SEECEL-u, Maja je bila viša stručna savjetnica za obrazovanje u Agenciji za odgoj i obrazovanje u Zagrebu, Republika Hrvatska, kao i u Ministarstvu prosvjete i športa Republike Hrvatske.
 
Maja je diplomirala defektologiju na Edukacijsko-rehabilitacjijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je stekla i stupanj magistra znanosti Inkluzivne Edukacije. Posjeduje certifikate iz različitih akreditiranih institucija iz područja obrazovanja, uključujući OECD, UNESCO, Sveučilište Missouri, Danski Institut za strukovno obrazovanje nastavnika, Nizozemski inspektorat za obrazovanje, i mnogih drugih.

Sonja Šegvić, voditeljica ureda i događanjaSonja Šegvić radi kao voditeljica ureda i događanja u Regionalnom centru za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL). Odgovorna je za organizaciju i koordinaciju svih SEECEL-ovih događanja te upravlja PR aktivnostima. Dodatno, njeni zadatci uključuju osiguravanje provedbe administrativnih, financijskih postupaka i postupaka javne nabave u skladu s PRAG-om te nacionalnim zakonodavstvom, osiguravanje pohrane svih zapisa i dokumenata SEECEL-a te ostalih horizontalnih aktivnosti i aktivnosti umrežavanja. 

Prije rada u SEECEL-u, Sonja je radila u Agenciji za obrazovanje odraslih na poziciji voditeljice jedinice za provedbu projekta CARDS 2004 Obrazovanje odraslih te je u istoj jedinici bila zadužena i za pripremu i provedbu IPA projekata. Zatim, prelazi na poziciju voditeljice projekata u Središnju agenciju za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.
Tijekom svog rada, sudjelovala je u pripremi, provođenju i nadzoru projekata te projektne dokumentacije u sklopu CARDS, IPA i PHARE programa sa strane korisničke institucije i ugovarateljskog tijela. Također, završila je trening trenera za dodjelu bespovratnih sredstava (ovlašteni trener) te je bila imenovana članicom radne skupine za Nacionalni strateški referentni okvir (krovni strateški dokument za programiranje strukturnih fondova EU i Kohezijskog fonda po pristupanju Republike Hrvatske u punopravno članstvo Europske Unije).  

U svoje slobodno vrijeme članica je Upravnog odbora sportske organizacije civilnog društva koja se bavi promicanjem zdravlja, suosnivačica je i volonterka organizacije civilnog društva koja se bavi održivim razvojem i socijalnim poduzetništvom te je certificirana učiteljica Hatha joge. 

Sonja je diplomirala ekonomiju (smjer management) na ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, gdje je stekla i naziv magistra ekonomije.
Također, od strane Londonske škole za odnose s javnošću, dodijeljena joj je diploma za edukacijski program "Odnosi s javnošću i upravljanje reputacijom" te je članica Hrvatske udruge za odnose s javnošću.
SEECEL operativni jezik je engleski. Ovdje možete pročitati sažetak sadržaja na hrvatskom jeziku.
Print page
Show Desktop view